Schadeverzekering

In de luchtvaart komt van alles samen; het verzekeren van vliegtuigen, helikopters, gyrocopter, Pal-V (vliegende auto) en drones. Desalniettemin kent ook de luchtvaart een schadeverzekering, die net als bij autoverzekeringen uiteenvalt in wettelijke aansprakelijkheid (WA) en casco. Aangezien L’aviation Luchtvaartverzekeringen veel ervaring en kennis heeft van de luchtvaartbranche, kunnen wij u op dit vlak van gedegen advies voorzien.

Aansprakelijkheid
Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) komt om de hoek kijken, wanneer u aan anderen eventuele schade toebrengt. Binnen de luchtvaart onderscheiden wij WA voor derden en WA voor passagiers. Een combinatie is ook mogelijk in de vorm van een WA-CSL dekking (Combined Single Limit). WA-derden richt zich op schade, toegebracht aan personen buiten het vliegtuig, de helikoper of drone. Als eigenaar van het vliegtuig of de helikopter bent u wettelijk verplicht om alle stoelen in het vliegtuig te verzekeren. Dit is de WA-passagiers schadeverzekering. De hoogte van het verzekerd bedrag is vastgelegd in Europese wetgeving.

Casco voor luchtvaart
Met een cascoverzekering verzekert u de schade aan het toestel zelf. Hier zijn meerdere dekkingsvormen mogelijk, waaronder een schadeverzekering tegen brand, grond, total loss en volledig casco. Brand is de meeste eenvoudige schadeverzekering en dekt alleen schade door brand in de hangar. Grond dekt ook diefstal, waterschade en vernieling aan het toestel, wanneer het gestald is binnen of buiten de hangar. Bij total loss gaat het om dekking van schade die ontstaat door of tijdens het vliegen. De meest uitgebreide schadeverzekering is die van volledig casco. Naast eerdergenoemde dekkingen verzekert dit ook schade door of tijdens het vliegen.

Nadere kennismaking
Wij kunnen voor u de risico’s in kaart brengen en zoeken met u naar de juiste dekking. L’aviation Luchtvaartverzekeringen hanteert zeer scherpe tarieven. Om een goede vertrouwensband op te bouwen, komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Natuurlijk is het ook mogelijk dat wij een voorstel doen in de vorm van een offerte.